Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Carti de psihologie aplicata recomandate pentru amandoi

Iata cateva carti de psihologie practica ce va ajuta sa va gasiti unul pe altul si sa supravietuiti impreuna. Daca esti barbat o sa inveti cum sa o cuceresti iar daca esti femei cum sa te lasi cucerita nu capitulata.

Ghidul tau in dragoste de Maria Shaw – Editura Teora
Include un ghid astrologic de compatibilitate in dragoste, foarte util si usor de aplicat.
Categoria: Psihologie Practica
Nrumar pagini: 196
ISBN: 1-59496-079-8

Ghidul tau in dragoste - Maria Shaw

Ghidul tau in dragoste – Maria Shaw

Arta mentinerii casniciei de Sylvia R. Karasu, T. Byram Karasu – Editura Trei

Arta mentinerii casniciei - Sylvia R. Karasu, T. Byram Karasu

Arta mentinerii casniciei – Sylvia R. Karasu, T. Byram Karasu

Despre carte:
Arta mentinerii casniciei” este o carte despre viata conjugala care incepe odata cu incheierea nuntii, despre diferentele psihologice si biologice dintre barbati si femei, care fac casatoria atat de solicitanta.
Cine nu doreste sa afle cauzele pentru care pasiunea e in pericol sa paleasca in decursul casatoriei, felul cum hormonii exacerbeaza comportamentul si cum mintea noastra ne zapaceste uneori?
Exemple clare, care sunt presarate pe parcursul cartii, fiind “sarea si piperul” ei, ilustreaza cum sarcinile, nasterile si cresterea copiilor mici si a adolescentilor imping de atatea ori o casnicie spre dezastru si cum stresurile care apar la mijlocul vietii, de pilda din cauza aventurilor amoroase si a bolilor, contribuie la dezbinarea sotilor. Este, de fapt, o carte care transmite mijloacele esentiale pentru arta atat de subtila a mentinerii casniciei.

Despre autori:
Dr. Sylvia R. Karasu este profesor de psihiatrie la Weill Medical College of Cornell University si medic psihiatru la New York Presbyterian Hospital.
Dr. T. Byram Karasu este cadru universitar si Presedinte al Departamentului de Psihiatrie si tiinte Comportamentale de la Albert Einstein College of Medicine si psihiatru-sef la Montefiore Medical Center. Cei doi sunt casatoriti de peste trei decenii.

An aparitie: 2011
Autor: Sylvia R. Karasu, T. Byram Karasu
Categoria: Psihologie Practica
Nr. pagini: 352
ISBN: 978-973-707-492-8

Savureaza-ma - Alexandra Antonioni

Savureaza-ma – Alexandra Antonioni

Savureaza-ma de Alexandra Antonioni – Editura Runa
Iubire sex si arta de a manca. O calatorie plina de umor, uneori onesta pana la condamnare, din cand in cand trista, prin suisurile si coborasurile unei relatii din zilele noastre. Iata o carte destinata romanticilor carora le place la nebunie sa manance. Savureaza-ma demonstreaza, seducator si ironic, ca exista o legatura intre mancare si variatele stadii ale unei relatii amoroase. Nimic nu este lasat la voia intamplarii, de la cina primei intalniri sau gustarea luata dupa ce ai facut dragoste la intalnirea cu viitorii socri ori impacarea dupa prima cearta importanta, totul este rezolvat cu ajutorul unor retete fabuloase, care aduc consolare atunci cand lucrurile merg prost.

An aparitie: 2008
Categoria: Psihologie Practica
Dimensiuni: 13×20
Nr. pagini: 317
ISBN: 973-7785-17-6

Psihologia femeii de Karen Horney – Editura Trei
An aparitie: 2012
Autor: Karen Horney
Categoria: Psiho, Psihanaliza, Log
Editura: TREI
Format: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 320

Psihologia femeii de Karen Horney

Psihologia femeii de Karen Horney

Tendinţele masculine se exprimă prin atitudinea dominatoare a femeii şi prin dorinţa sa de a avea un control absolut asupra copiilor. Ori femeia se poate teme de acest lucru, fiind, astfel, prea indulgentă cu ei. Se poate manifesta una dintre cele două extreme. Fie îşi bagă fără încetare nasul în treburile copilului, fie se teme de tendinţele sadice implicate, rămânând pasivă, neîndrăznind să intervină. Resentimentul împotriva rolului feminin transpare din învăţăturile date copiilor, potrivit cărora bărbaţii sunt brute şi femeile sunt creaturi suferinde, rolul feminin este demn de dispreţ şi de milă, menstruaţia este o boală („blestem“) şi actul sexual, un sacrificiu pe altarul dorinţelor soţului. Aceste mame vor fi intolerante faţă de orice manifestare sexuală, în special din partea fiicelor, dar, foarte frecvent, şi din partea fiilor.

Pentru Freud psihologia femeii reprezenta un „continent întunecat“. Una dintre primele psihanaliste care au contribuit la explorarea acestui domeniu a fost Karen Horney. Ea pune accent asupra elementelor caracteristice feminităţii, ignorate de predecesorii săi care încercaseră să formuleze o teorie a psihologiei femeii urmând modelul masculin. Astfel vaginul, sarcina şi maternitatea redobândesc un rol important în tabloul psihologiei feminine conturat de Karen Horney în lucrările cuprinse în acest volum. Ilustrându-şi ideile cu numeroase exemple, autoarea abordează teme importante cum sunt: conflictele inconştiente ale femeii legate de dorinţa de a avea un copil, predispoziţia poligamă a bărbaţilor, neînţelegerile dintre sexe, complexul de masculinitate al femeilor, frigiditatea, diferenţele dintre persoana sănătoasă şi cea nevrotică. Scrisă într-un limbaj accesibil, dintr-o perspectivă feminină dar nu feministă, cartea se adresează tuturor celor interesaţi de înţelegerea femeilor.
Scindarea componentei senzuale de cea romantică în viaţa amoroasă, pe care o întâlnim doar ocazional la femei, pare a fi tot atât de frecventă la bărbaţii educaţi ca frigiditatea în cazul femeilor. Astfel, pe de o parte, bărbatul îşi caută partenera de viaţă şi prietena apropiată spiritual, dar faţă de care senzualitatea sa este inhibată şi din partea căreia, în adâncul sufletului, aşteaptă să i se răspundă cu aceeaşi atitudine. Efectul asupra femeii este clar; poate duce foarte uşor la frigiditate, chiar dacă inhibiţiile pe care le-a adus cu sine din procesul propriei dezvoltări nu sunt insurmontabile. Pe de altă parte, un astfel de bărbat va căuta o femeie cu care poate avea numai relaţii sexuale, o tendinţă care se manifestă cel mai clar în relaţiile sale cu prostituatele. Ecoul acestei atitudini asupra femeii va duce şi el la frigiditate. De vreme ce, în cazul femeii, viaţa emoţională este, de regulă, mult mai îndeaproape şi constant asociată cu sexualitatea, ea nu se poate dărui complet atunci când nu iubeşte sau nu este iubită.

Karen Horney s-a născut la Hamburg, în Germania şi a studiat medicina la Universitatea din Berlin. Medic psihiatru şi psihanalist a predat la Institutul Psihanalitic din Berlin şi la Institutului Psihanalitic din Chicago şi Institutului Psihanalitic din New York. Împreună cu Alfred Adler a fondat curentul neo-freudian. Printre lucrările sale se numără Personalitatea nevrotică a epocii noastre, Noi direcţii în psihanaliză, Autoanaliza.

Cum sa nu mori din dragoste. Zece principii de supravietuire afectiva - Waler Riso

Cum sa nu mori din dragoste. Zece principii de supravietuire afectiva – Waler Riso

Cum sa nu mori din dragoste. Zece principii de supravietuire afectiva de Waler Riso – Editura All
Acest ghid este o carte lipsită de ascunzişuri, care spune toate adevărurile despre acele aspecte ale relaţiei care ne fac să ne îndoim dacă facem lucrurile bine sau nu. Pentru mulţi, dragostea e o povară, o durere dulce şi inevitabilă sau o cruce pe care trebuie s-o ducă în spate, deoarece ei nu ştiu, nu pot sau nu-şi doresc să iubească altfel. Cartea este un ghid de supravieţuire emoţională, format din zece principii necesare unei vieţi sănătoase din punct de vedere emoţional. Invăţăm că pentru a iubi nu trebuie “să mori din dragoste“, să suferi, să devii şters, să-ţi pierzi orientarea, să fii una cu cealaltă persoană sau să-ţi pierzi identitatea.
Walter Riso sa născut în Italia, în 1951 si este un psiholog cu formare profesională extinsă pe mai multe domenii şi cu experienţă academică. Este profesor universitar, specializat în terapia cognitivă. Riso a găsit o cale de a explica, într-un limbaj simplu şi direct, principalele probleme care îi împiedică pe oameni să-şi trăiască viaţa pe deplin.

An aparitie: 2012
Autor: Walter Riso
Categoria: Psihologie Practica
Format: 13×20 cm
Nr. pagini: 216
ISBN: 978-606-587-018-5

Minciuni la altar de Robin L. Smith – Editura Curtea veche
Atunci cand va luati angajamentul de a ramane in cadrul unui cuplu “la bine si la rau”, va ganditni cumva ca inseamna “atata vreme cat inca e bine si lucrurile sunt in avantajul meu”?

Minciuni la altar - Robin L. Smith

Minciuni la altar – Robin L. Smith

In aceasta carte, dr. Robin L. Smith vorbeste despre nevoile nerostite, intrebarile neadresate inca si de planurile ascunse care se gasesc, de regula, in spatele juramintelor facute in fata altarului. De multe ori, dupa o vreme, toate acestea dau nastere luptelor pentru putere, suferintei si sentimentului de neajutorare si de esec in casnicie.
Autoarea gaseste solutiile prin intermediului carora orice cuplu poate transforma juramintele oneste si inocente de la inceput intr-o sansa reala de a pune bazele unei casnicii fericite, pline de satisfactii si de durata. Cu ajutorul unei istorisiri emotionante si prin dezvaluirea unor experiente proprii, dr. Smith explica de ce este important sa “deschizi ochii” atunci cand faci un asemenea pas, cum anume trebuie sa scrii niste juraminte adevarate, care sa-ti fie calauze reale in viata, si de ce nu e niciodata prea tarziu sa reformulezi promisiunile facute la inceputul casniciei.
Juramintele rostite in fata altarului pot deveni planuri realiste pentru sudarea unui cuplu si obtinerea fericirii pe termen lung.
Pentru ca (aproape) toti ne nastem, crestem, ne indragostim, ne casatorim, iubim, inselam, facem copii, divortam, plange, uitam si iertam. Pentru ca suntem singuri sau impreuna, pentru ca suntem parinti sau copii, pentru ca ne pasa de cine suntem, de cei din jur, si mai ales pentru ca fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeste si vrea sa o protejeze.

An aparitie: 2007
Categoria: Psihologie Practica
Dimensiuni: 13×20
Nr. pagini: 326
ISBN: 973-669-474-5

Cum sa-ti ingrijesti sotul - Dr. Laura Schlessinger

Cum sa-ti ingrijesti sotul – Dr. Laura Schlessinger

Cum sa-ti ingrijesti sotul de Laura Schlessinger – Editura Curtea Veche
Femeile vor sa fie indragostite, sa se marite si sa traiasca fericite pana la adanci batraneti. Cu toate acestea, dispretul manifestat fata de barbati si dezinteresul in ceea ce priveste valorile, sentimentele si nevoile sotilor au devenit o caracteristica a relatiei barbat-femeie in zilele noastre.
Nenumaratele femei nefericite in casnicie care ii telefoneaza dr. Laura in timpul emisiunii sale radiofonice par sa nu inteleaga aproape deloc puterea incredibila pe care o au asupra barbatilor in a crea tipul de mariaj pe care si-l doresc.
In aceasta carte, dr. Laura va invata prin exemple reale si prin solutii concrete cum sa va folositi de aceasta forta pentru a obtine placerea sexuala, intimitatea, iubirea, bucuria si pacea interioara de care aveti nevoie pentru a trai o viata de cuplu echilibrata si fericita.
Principiile sale simple au salvat si au revitalizat deja nenumarate mariaje aflate pe buza prapastiei, schimband existenta a milioane de oameni. Pot face asta si pentru dumneavoastra!

An aparitie: 2006
Categoria: Psihologie Practica
Dimensiuni: 13×20
Nr. pagini: 211
ISBN: 973-669-493-6

De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste de Allan & Barbara Pease – Editura Curtea Veche
O carte ce dezvăluie adevărul despre bărbați şi femei, răspunzând, în acelaşi timp, la toate întrebările referitoare la sex şi dragoste!

Allan şi Barbara Pease analizează cu maximă sinceritate şi cu o doză considerabilă de umor gândirea bărbaților şi a femeilor față de sex şi dragoste, explicând diferența de viziune dintre cele două tabere. Bazându-se pe cercetări despre creier, pe noutăți din psihologie şi pe statistici relevante, soții Pease transpun descoperirile ştiinţifice de ultimă oră într-un limbaj accesibil, abordând fără menajamente un subiect de mare interes pentru majoritatea oamenilor: sexul!

Având deja la activ multe bestselleruri ce tratează problemele cu care se confruntă cuplurile, Allan şi Barbara Pease vin de această dată cu o carte ce înfățişează dorințele bărbaților şi ale femeilor în materie de relații amoroase.

De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste - Allan si Barbara Pease

De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste – Allan si Barbara Pease

Indispensabilă pentru cei care-şi doresc să aibă o relație reuşită cu partenerul sau cu partenera de viață, această carte dezvăluie:

 1. ce-şi doresc cu adevărat femeile şi bărbații când vine vorba de sex şi dragoste;
 2. cum să găseşti partenerul sau partenera potrivit(ă) şi să fiți fericiți împreună;
 3. ce e de făcut când chimia dă greş;
 4. ce-i excită sau nu pe bărbați şi pe femei;
 5. cum să reacționezi, în cazul în care eşti înşelat(ă);
 6. cum să descoperi dragostea vieții tale şi s-o păstrezi alături;
 7. cum să le determini pe femei să facă sex mai des;
 8. cum să-ți recapeți şarmul.

Dacă da, parcurgeţi paginile acestei cărţi, semnate de cel mai celebru cuplu de experţi în limbajul trupului, şi… veţi vedea lucrurile cu alţi ochi!

Colectie: Seria Allan & Barbara Pease
Titlu original: Why Men Want Sex & Women Need Love: Unravelling the Simple Truth
Traducator: Răzvan Năstase
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 352
Format: 13 × 20 cm
ISBN: 978-606-588-239-3

Despre autori
Allan şi Barbara Pease

Allan Pease este un expert recunoscut pe plan internaţional, fiind supranumit “Mr. Body Language” de aproape 40 de ani, de când a apărut prima sa carte referitoare la limbajul trupului, care a înregistrat vânzări de mai multe milioane de dolari, ajungând să fie considerată “biblia comunicării” pentru organizaţiile din lumea întreagă.

Seminarele, cărţile, casetele video, programele audio, emisiunile TV şi sesiunile de consiliere pentru îmbunătăţirea imaginii personale pe care le oferă Allan Pease sunt aşteptate şi urmărite cu interes de toată lumea, începând de la întreprinzători în afaceri, manageri de top şi politicieni, până la prezentatori TV, persoane cu rang nobiliar şi vedete rock. Iar sistemul de vânzări şi de comunicare pe care l-a creat el a ajutat nenumărate firme să crească de la înfiinţare până la statutul de companie multinaţională.

Sub raport statistic, Allan Pease a înregistrat următoarele performanţe:

 • 9 titluri bestseller pe poziţia nr. 1 în topuri;
 • 15 titluri bestseller incluse în listele Top 10;
 • cărţi traduse în 51 de limbi;
 • vânzări de carte în peste 100 de ţări;
 • peste 25 de milioane de exemplare vândute;
 • 100 de milioane de telespectatori ai seriei TV Body Language;
 • seminare organizate în 55 de ţări, printre care şi România.

Barbara Pease este CEO al companiei Pease International Pty Ltd., care oferă casete video, cursuri de instruire şi seminare pentru firme şi pentru instituţii guvernamentale din întreaga lume.

Un barbat, numai sa fie. Femei in asteptarea iubirii de Gianna Schelotto – Editura All
Iubirile ratate invadează toate spaţiile emotive ale unei femei, influenţează alegerile, aşteptările, proiectele. Fenomenul e general: le loveşte atât pe frumoase, cât şi pe urâte, pe tinere şi pe cele mai în vârstă.
Dar de ce?
Se întreabă ele fără să le vină a crede. Durerea lor, uimirea şi surpriza ne duc cu gândul la confuzia copiilor atunci când li se refuză ceva despre care credeau că li se cuvine. Protagonistele poveştilor care sunt redate în cartea Giannei Schelotto sunt închise în neliniştile lor amoroase şi par rupte de realitatea cotidiană.
În ciuda aparenţelor, aceste femei în căutarea iubirii sfârşesc prin a confirma vechea vorbă a feministelor: femeile nu au atât de mare nevoie de un bărbat care să le iubească, cât au nevoie să se iubească pe ele însele.

Gianna Schelotto (n. 1939) este scriitoare, jurnalistă şi psihoterapeută italiană. A studiat comportamentul uman, publicând mai multe cărţi pe această temă. Colaborează cu diverse ziare şi reviste, inclusiv Corriere della Serra şi Donna Moderna, păstrând o relaţie strânsă cu cititoarele sale. Este implicată şi în emisiuni de radio şi televiziune, cu teme apropiate activităţii sale de terapeut. Printre cele mai recente cărţi ale sale se numără: Noi due sconosciuti (2011), E io tra di voi. Le amanti e le loro illusioni (2008), Ti ricordi papa? Padri e figlie un rapporto enigmatico (2006).

An aparitie: 2011
Editura: ALL
Format: 13×20 cm
Nr. pagini: 172
ISBN: 978-606-587-015-4

De ce barbatii se insoara cu scorpii. Un ghid pentru femeile care vor sa cucereasca inima unui barbat de Sherry Argov – Editura Curtea Veche
“De ce bărbaţii se însoară cu scorpii nu este o altă carte de genul «cum să pui mâna pe un soţ». În niciun caz nu ai să găseşti în cartea asta o sugestie cât de mică cum că nu poţi fi o femeie completă până nu îţi găseşti «jumătatea». Dimpotrivă. Vei vedea că vom sfărâma convenţiile, te vom ajuta să înţelegi mai bine de ce unele relaţii nu duc nicăieri şi vom moderniza concepţiile tale referitoare la modul în care îşi alege un bărbat sufletul pereche… Scoate-ţi pantofii din picioare, aşază-te confortabil şi pregăteşte-te pentru o discuţie serioasă, ca între fete.” – Sherry Argov
Noi, femeile din ziua de azi, avem un curaj nebun. Ne propunem să avem familie, carieră, fericire, linişte, ritm rapid şi tinereţe veşnică. Cum să facem să le putem avea pe toate? Cărţile Stiletto sunt exact cele pe care trebuie să le ai dimineaţa în geantă, la pauza de cafea şi seara la o baie caldă. Totul despre cum să devii femeia care îţi doreşti să fii!
“Exclusiv pentru femei. Un manifest pentru independenţa femeilor ce se simt zilnic călcate în picioare.” – Playboy Magazine
“Nu vă lăsaţi păcălite de titlu, în această carte se vorbeşte atât de mult despre respectul de sine, încât Aretha Franklin cu siguranţă ar fi apreciat-o.” – Los Angeles Times

An aparitie: 2008
Colectie: Stiletto Books
Format: 14×5 cm

Un barbat, numai sa fie. Femei in asteptarea iubirii - Gianna Schelotto

Un barbat, numai sa fie. Femei in asteptarea iubirii – Gianna Schelotto

De ce barbatii se insoara cu scorpii. Un ghid pentru femeile care vor sa cucereasca inima unui barbat - Sherry Argov

De ce barbatii se insoara cu scorpii. Un ghid pentru femeile care vor sa cucereasca inima unui barbat – Sherry Argov

Leave a Reply