Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cateva motive intemeiate pentru care targurile de animale ar trebui sa dispara

O sa incerc sa fiu cat mai scurt: epoca medievala a trecut de multi ani, haiducia este pe cale de disparitie chiar si in economia romaneasca, animalele sunt tot mai putine prin curtile oamenilor iar carutasii nu au asigurare la carute.

In urma cu cativa ani am scris cateva lucruri despre “traditia de a taia porcul acasa” intr-un articol in care promovam mai multe masini de tocat carne. In aceeasi gandire moderna se gaseste si acesta.
La mine in sat (Vanatori, Mures) au loc (parca) 3 targuri anuale in care pe langa cai, porci si vaci, m-ai gasesti pepeni, mititei maricei, hamuri si tot ce mai exista prin China si se poate aduce in portbagajul masinii. Ideea in sine, nu este rea. Pui fata in faca cumparatorul cu vanzatorul, numai ca marfa este deja expirata. Ne aflam in 2017 de multe luni si inca vindem animale in targ. Stiu, sunt mai modern decat birocratii de la Brussels ori de la Strasbourg, dar haiducia ce are loc pe sosea incepand cu seara de dinaintea zilei in care are loc targul si pana in seara in care si ultimul cal beat mai reuseste sa porneasca din loc spre casa, seamana mai mult cu vestul salbatic decat cu civilizatia la care cu totii speram sa aderam.
Acum doua zile, de parca se leaga cu ce am frut eu sa scriu, masina unui prieten a fost razuita de o caruta ce a fost trasa de un cal speriat de scandalul iscat intre proprietar si alti spectatori ce admirau un meci de fotbal dintr-un campionat local. Incidentul a avut loc pe marginea unui teren de fotbal la finalul meciului. Degeaba chemi politia sa faca o constatare ca nu rezolvi nimica. NORMAL ca nu are carutasul ASIGURARE ca sa te poata despagubi, pentru ca face parte din grupurile defavorizate si vulnerabile social si nici nu plateste amenzi pentru ca nu are venituri decat cele care curg garla de la statul asta imbecul care ne conduce de cativa ani buni. Deci vina este a masinii ca nu a fost lasata pe carosabil ca sa incurce traficul ci a fost trasa la umbra unde, intamplator, un cal bea o bere cu stapanul. Si din cauza asta Robi isi repara singur masina si nu are cum sa-si recupereze banii, ca degeaba il dai in judecata pe defavorizat ca el nu are de unde sa plateasca si numa’ pierzi vremea pe la tribunal…
Deci, vremurile in care animalele mai sunt puse la lucru trebuie sa dispara, vanzarea lor trebuie sa se faca untr-un cadru organizat si verificat sanitar, ca sa ai siguranta ca ai cumparat un animal sanatos nu unul care iti moare dupa o saptamana. In fine, pe langa asta, daca tot se mai accepta circulatia carutelor pe sosele ar trebui sa se instituie o asigurare obligatorie ca la orice alt autovehicul ca sa poti recupera paguba mai usor daca esti accidentat de un carutas.

Update: Dupa ce am publicat articolul mi-am adus aminte de un alt accident asemanator. Unul cu avarii minore ce a avut loc in urma cu cativa ani, intr-um mod asemanator ca cel povestit mai sus. Victimele sunt o prietena si masina ei care a fost, pana la urma, reparata tot de proprietar.

Targ de animale la tara

Targ de animale la tara

Despre filmul de mai jos:
A prins un moment destul de rar cand ma plimbam prin targul de animale ce a avut loc la mine in sat in 20 iulie 2017. Un armasar negru in calduri ce lovea cu piciorul masina de care era legat si masina de langa. Filmarea a fost facuta cu aparatul foto mirrorless FujiFilm X-T20 plus obiectivul FUJINON XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS. Filmare realizata la rezolutia Full HD (1920×1080)] 59.94p si export la Full HD 24p (cadre pe secunda). La final sunt trei poze facute cu telefonul Samsung Galaxy S7 la un targ mai vechi.
Editarea a fost facuta cu HitFilm Exprees 2017.

The Real Horse Black Beauty
The Real Horse Black Beauty

Leave a Reply