Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cum poti sa editezi un document pdf cu Adobe Reader

Pentru a tine pasul cu concurenta venita din partea altor programe gratuite care convertesc documentele on pdf-uri, ultimele versiuni de Adobe Reader permit modificarea documentului prin introducerea de comentarii si adnotari. Chiar, se pot atasa alte documente si note sub forma de inregistrare audio. Asta, daca creatorul documentului pdf nu a introdus restrictii in acest sens.

Prima unealta disponibila “publicului larg” a fost “typewriter“, ce permitea redactarea documentelor pdf ce aveau atribuite drepturi speciale pentru adnotare si revizuire. Aceasta a fost introdusa incepand cu versiunea 7.0.5 de Adobe Acrobat si Adobe Reader. Unealta s-a pastrat pana acuma dar si-a schimbat denumirea in “Add Text Comment” si se acceseaza din grupul de comentarii. Cu “typewriter” puteti redacta documentele pdf ca si cum ati utiliza o masina de scris. Dar, fata de clasica masina de scris, “typewriter” ofera posibilitatea stergerii/mutarii textului in document, cresterii/reducerii dimensiunii caracterelor si modificarea spatiului intre randuri, etc. In plus, documentul poate fi salvat. Pe langa “masina de scris”, mai sunt si alte unelte care va permit sa faceti sublinieri de text, incercuiri, aplica stampile dinamice, atasa documente ori inregistra note audio.

De curand a aparut Adobe Reader DC (DC de la Document Cloud) ce este o varianta mult mai “legata” de internet decat versiunea 11. Indemnul de a utiliza un serviciu platit de tipul Microsoft Office 365 este si mai vizibil, chiar daca, nu se compara cu el, fiind mult mai simplist. Pana la aceasta varianta, link-ul catre serviciul online de conversie si editare era “ascuns” in meniul File, dar in aceasta varianta ecranul de pornire contine atat uneltele disponibile in Adobe Reader cat si link-urile catre cele online, platite.

Urmariti filmul de mai jos si capturile de ecran, care sunt, credem noi, suficient de sugestive pentru a va face o idee despre cum ati putea utiliza functiile de adnotare existente in Adobe Reader. Exista si un document online care va da cateva explicatii, despre cum puteti lucra cu ele: Share, comment, and review. In rest, totul depinde de creativitatea dvs.

Comentarii si adnotari in Adobe Acrobat Reader DC
Comentarii si adnotari in Adobe Acrobat Reader DC
Capturi din Adobe Reader DC
Adobe Reader DC (2015)

Adobe Reader DC (2015)

Adaugare comentarii in Adobe Reader DC

Adaugare comentarii in Adobe Reader DC

Bara unelte comentarii Adobe Reader DC

Bara unelte comentarii Adobe Reader DC

Adaugare stampile in documentul pdf cu Adobe Reader DC

Adaugare stampile in documentul pdf cu Adobe Reader DC

Adobe Reader XI (11)
Add text comment in Adobe Reader

Add text comment in Adobe Reader

A. Add Sticky Note
B. Highlight text
C. Add Text Comment
D. Attach file
E. Record audio
F. Add Stamp tool and menu
G. Insert text at cursor
H. Replace text
I. Strikethrough
J. Underline
K. Add note to text
L. Text Correction Markup

Adobe Reader X
Adobe Reader X unealta Add or Edit Text Box

Adobe Reader X unealta Add or Edit Text Box

Pana la versiunea Adobe Reader X
Adobe Reader TypeWriter

Adobe Reader TypeWriter

One comment on “Cum poti sa editezi un document pdf cu Adobe Reader

  1. […] in ultimii ani un program indispensabil pe orice computer, popularitatea crescand nu datorita functiilor de editare pe care le ofera ci datorita portabilitatii documentelor in format pdf.¬†Portabilitatea reprezinta […]

Leave a Reply