Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Incarcatoarele solare devin tot mai mult utilizate

Incarcatorul solar este momentan cea mai ieftina si la indemana solutie pentru incarcarea unui dispozitiv. Transforma lumina solara in curent si poti sa-l folosesti oriunde ai putina lumina, fara a mai avea nevoie de o priza ori de un acumulator extern.

Aproape ca nu mai exista dispozitiv electronic portabil care sa nu trebuiasca incarcat zilnic iar nevoia de curent devine tot mai mare, mai ales in locuri unde nu exista o priza. Solutia este simpla: acumulatorul extern. Numai ca si acesta trebuie incarcat. Si acum vine solutia ideala pentru moment: incarcatorul solar.

Încărcător solar cu 2 porturi USB, 6000 mAh, Voltcraft SL-5

Încărcător solar cu 2 porturi USB, 6000 mAh, Voltcraft SL-5

Incarcatoarele solare pot incarca un dispozitiv ce functioneaza cu curent. Utilizeaza celule fotovoltaice pentru a transforma enegria venita direct de la soare sau de la alta sursa de lumina puternica in curent. Avantajul este evident. Marele dezavantaj este ca pe intuneric nu incarca, dar cu putin management al utilizarii bateriei dispozitivului poti face ca perioada in care trebuie sa faci incarcarea sa fie ziua. Oricum, exista modele cu acumulator integrat si pot fi folosite atunci cand nu pot incarca direct de la soare. Incarcatoarele solare sunt, in general, ceva mai mari decat un telefon mobil si sunt usor de transportat. Unele modele sunt integrate in husa telefonului, altele se gasesc sub forma de geanta laptop ori de rucsac si poti transporta cu ele laptop-ul, tableta si diferite accesorii. Majoritatea sunt gandite sa stea pe birou/masa dar unele modele au ventuza si pot fi prinse pe geam/parbriz. Exista chiar si incarcatoare solare cu lanterna LED, radio iar altele au functii de mp3 player si de transmitator auto cu functii FM. Unele modele pot incarca pe langa telefoane mobile si tablete si alte dispopozitive: laptop-uri, acumulatorul din tastatura sau lampi video cu led.

Ce ar trebui sa verifici daca are incarcatorul solar:

  • Protectie la supraincarcare si descarcare profunda;
  • Protectie la scurtcircuit;
  • Tipurile de conectori (cu cat mai multe cu atat mai bine). Poate incarca si un laptop?;
  • Daca are si acumulator intern integrat si ce capacitate are (cu cat mai mare cu atat mai bine) – vezi si primul punct!;
  • Putera celulei solare (cu cat este mai mare cu atat incarca mai repede si are nevoie de mai putin lumina);
Baterie externa universala Kit Solar Black 3000mAh

Baterie externa universala Kit Solar Black 3000mAh
De vanzare la Cel

Incarcator Solar USB 5W Pentru Smartphone YOLK

Incarcator Solar USB 5W Pentru Smartphone YOLK

Leave a Reply