Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Microfonul Rode VideoMicro nu il poti uita inchis

Microfonul Rode VideoMicro nu il poti uita inchis pentru ca nu se alimenteaza de la acumulatori si asta este un mare avantaj. Un alt avantaj este marimea lui, destul de mica, facandu-l foarte portabil.

In plus, raportul calitate/pret este foarte bun pentru acest microfon. Mai utilizez de la Rode varianta pentru telefon Videomic Me si nu am fost dezamagit de el, asa ca fratele lui mai mare gandit pentru aparate foto a fost o alegere destul de rapida, fara prea multe calcule si filme de prezentare pe YouTube.
Am mai multe microfoane cumparate, iar cel mai bun Audio-Technica AT8024 se alimenteaza de la un acumulator si nu inregistreaza daca nu il pornesti. Iar asta este un pas in plus, pas care de multe ori nu l-am facut si m-am ales cu inregistrarea video fara sunet. In plus, nu este asa compact ca acesta.

RODE VideoMic este un microfon foarte compact, ce dispune de o capsula tip condensator cardioid, captand, in principal, sunetele din fata camerei (vezi poza de mai jos cu specificatii). Microfonul este fabricat din aluminiu, fiind robust si dipunand de calitati acustice deosebite, iar esteriorul este acoperit de un strat ceramic negru mat. VideoMicro este alimentat prin jack-ul de 3.5mm, (min. 3V), neavand nevoie de baterii. Microfoanele Rode sunt dotate cu sistemul de suspensie Rycote Lyre foarte eficient in prevenirea capatarii sunetelor si vibratiilor parazite provenite de la manipularea echipamentului sau zgomotul mecanismului de autofocus. In plus, se primeste cu paravant pentru rezucerea zgomotului.

Pentru achizitia microfonului Rode VideoMicro vezi magazilele:
F64 sau PhotoSetup

Specificatii Rode VideoMicro:

  • Tip sunet: Mono
  • Tip capsula microforn: Condensator
  • Diametru capsula: 12.70 mm
  • Polar Pattern Cardioid
  • Frecventa: 100 Hz – 20 kHz
  • Maximum SPL Cardioid: 140 dB SPL Peak for THD > 1%
  • Sensibilitate Cardioid: -33.0 dB @ 1 kHz, re: 1 V/Pa
  • Conector: 3,5mm TRS
  • Dimensiuni: 21 x 80 mm
  • Greutate: 42 g
De ce nu am camera de actiune si un test de microfoane Rode VideoMicro vs Rode VideoMic Me
De ce nu am camera de actiune si un test de microfoane Rode VideoMicro vs Rode VideoMic Me
Microfon Rode VideoMicro

Microfon Rode VideoMicro

Caracteristici Microfon Rode VideoMicro

Caracteristici Microfon Rode VideoMicro

Why do I get a low level noise sound when recording on my camera?

This is usually caused by the function of “Automatic Gain Control” or “AGC” on the camera.

Basically, when the camera cannot sense an audio input signal it automatically increases the gain of the input. It is increased so much that the noise floor in the camera microphone amplifier becomes audible .

The AGC can be disabled on some cameras and it is worth checking with you camera manufacturer for information on this, which can sometimes require a firmware update to the camera.

RØDE have created the VideoMic Pro to help combat this issue, the VideoMic Pro contains a 20dB pre amplifier, boosting the mic signal so that the camera will see a good signal level and not engage its AGC.

Sursa: http://www.rode.com/microphones/videomicro

Leave a Reply