Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Proiector LED ieftin pentru filmare

Intrebare pentru videografi/fotografi: De ce am ajuns sa utilizez un proiector LED ieftin pentru filmare? Raspuns: Pentru ca o lampa cu led-uri este de cateva ori mai scumpa si mai slaba ca putere si de multe ori nu ai nevoie de tot felul de functii sofisticate ci doar de lumina.

In urma cu 4 ani am inceput sa cumpar tot mai multe echipamente pentru filmare si fotografie, culminand cu doua aparate foto Fujifilm. Printre multele accesorii video de care ai nevoie, de baza sunt lampile cu LED care iti permit sa luminezi scena. Problema lor este ca daca vrei lampi video de calitate platesti destul de mult iar daca stai pe cele ieftine te trezesti ca se strica pentru ca nu sunt fiabile. De exemplu, am avut o lampa video Aputure Amaran ce nu mai functioneaza de cateva luni si de curand ma anunta alte doua doua lampi YN300 III ca sunt pe duca (vezi imaginea de mai jos).

Lampa video Yongnuo YN300 III cu led-uri stricate

Lampa video Yongnuo YN300 III cu led-uri stricate

Intamplator, am avut nevoie de un proiector cu LED-uri pentru exterior si asa am descoperit proiectorul pe care l-am transformat in lampa video de interior. Proiectorul LED are un capac alb de degaja o lumina mai moale, are 50W, 4000 lumeni (5972 lux), IP 65 (este rezistent la praf si stropi de apa) si costa doar 78 lei. La pretul lui mai adaugati 4 lei un intrerupator pe cablu si diferenta pana la 100 Lei manopera mea plus un cablu de alimentare ramas de la un aparat electric defect. Deci, castig de trei ori mai mare cu un asemenea proiector LED. Primul lucru pe care-l fac dupa ce constat ca un aparat electric nu mai poate fi reparat este sa-i tai cablul de alimentrare, asa ca am avut acasa (pe gratis) un cablu de alimentare. In orice caz, chiar si daca va trebui sa cumparati un cablu de alimentare tot nu treceti de 100 lei cu un asemenea proiector.

Stiu, castigi lumina dar pierzi din functionalitate iar in unele cazuri si calitate. De exemplu, proiectorul de exterior cumparat are indicele CRI ceva mai mare de 80 pe cand restul lampilor video au CRI-ul peste 90. Exista cateva lampi cu LED care au indicele CRI de peste 95, dar sunt raritati si costa foarte mult. Daca te folosesti de o umbrela de difuzie ori daca nu o folosesti ca lumina principala, problema CRI-ului redus dispare. Ca tot vorbesc de lumina, acest proiector are temperatura de culoare de 4000K si nu poate fi reglata, deci, va trebui sa reglezi restul lampilor dupa el.Am pierdut si portabilitate, daca o compar cu lampile video pentru aparat, dar daca o compar cu cele pentru studiou nu a pierdut, din contra, am castigat cativa metri de cablu pentru ca, de obicei lampile nu au mai mult de 1,5 m lungimea cablului si ai nevoie mai tot timplul de un prelungitor. Un alt lucru care se poate spune ca l-am pierdut, este posibilitatea alimentarii de la acumulatori si posibilitatea reglarii intensitatii luminoase. Nu am la ea telecomanda, dar nici nu am avut nevoie de asa ceva pana acuma. Cu toate ca la cele doua lampi Yongnuo YN300 III am avut telecomenzi nu le-am folosit. Una peste alta, cred ca o asemenea lampa este buna si poate fi folosita ca lumina secundara, de fundal sau principala daca se foloseste o difuzie cu ea.

Mai jos am pus pentru comparatie cateva lampi Godox (care nu sunt rezistente la praf si stropi de apa…) si dupa cum vedeti, exista o diferenta foarte mare intre pret si putere.

Lampi cu LED Godox

Lampi cu LED Godox

Magazine online de unde puteti cumpara proiectoare cu led:
evoMAG si Cel

Proiector LED ieftin pentru filmare de 50W, 4000 lumeni (5972 lux) si la pret sub 100 Lei
Proiector LED ieftin pentru filmare de 50W, 4000 lumeni (5972 lux) si la pret sub 100 Lei
Lampa cu LED-uri pentru exterior - proiector

Lampa cu LED-uri pentru exterior – proiector

Proiector cu LED-uri pentru exterior

Proiector cu LED-uri pentru exterior

Lampa cu LED-uri ieftina

Lampa cu LED-uri ieftina

Leave a Reply