Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Recomandare turistica: Veneţia, Italia

Veneţia, Italia este locul ideal unde va puteti petrece un concediu, city-break ori o vacanta minunata.

Despre Veneţia:
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Veneția (în italiană Venezia, /ve’nɛt:sja/) este principalul oraș al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale. Veneția are în prezent 266.181 locuitori și este capitala provinciei cu același nume. Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO.

Azi orașul Veneția este împărțit în șase cartiere, așa-numitele „sestieri”: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule si 354 poduri Piața San Marco poate fi considerată “centrul centrului” orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco, Palatul Ducal și clopotnița bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine.
Alte importante monumente venețiene sunt: Arsenalul, Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Biserici
Chiesa degli Scalzi este o operă a arhitectului Baldassare Longhena. Biserica a fost grav avariată de bombardamentele austriece din 1915, pierzându-și atunci valoroasele frescele de tavan, pictate de Tiepolo.
San Stae, biserică ridicată în secolul al XVII-lea, se distinge printr-o fațadă în stilul lui Andrea Palladio, concepută la 1709 de către elvețianul Domenico Rossi. În interiorul lăcașului se află picturi importante ale barocului târziu venețian.

Palate și alte edificii civile
Fondaco dei Turchi, edificiu ridicat probabil în secolul al XIII-lea, este cel mai vechi palat venețian. El a servit ulterior drept reședință a negustorilor turci. Clădirea este o mărturie importantă a stilului veneto-bizantin, în pofida unor falsificări datorate renovărilor secolului al XIX-lea. Tipică pentru o casă comercială din evul mediu timpuriu este structurarea pe două etaje; parterul, la nivelul apei, folosea stocării mărfurilor, etajul era locuit. Colțurile clădirii sunt evidențiate prin turnuri scunde („torreselli”). Fațada este structurată în întregime de arcaturi și este bogată în ornamente precum basoreliefuri, tondi sculptați și creneluri. În evul mediu palatul era renumit pentru luxul său; astfel, el a servit împăratului bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul drept reședință, în anul 1438. Din 1621 până în 1838 palatul a fost închiriat de către reprezentanții comerciali osmani. Astăzi palatul adăpostește colecțiile Muzeului de Istorie Naturală.
Palazzo Vendramin-Calergi, celebru palat renascentist, ridicat în jurul anului 1500 de către Mauro Codussi și frații Lombardo. Azi acest palat este sediul cazinoului orașului.

Canale
Canalele principale ale orașului sunt: Canal Grande și Canale della Giudecca. Primul traversează orașul formând un „S”, al doilea separă centrul vechi de insula Giudecca.

Poduri
Ponte della Constituzione este cel mai nou și probabil cel mai controversat pod al Veneției. O operă a arhitectului Santiago Calatrava, acest pod destinat circulației pietonale dintre Piazzale Roma și gară are 94 metri lungime și a fost inaugurat în toamna anului 2008.

Împrejurimile Veneției
Alte puncte demne de reținut sunt insulele Murano, Burano, Torcello, Lido di Venezia și Pellestrina.
Murano este poate cea mai faimoasă insulă din Lagună, cu o tradiție importantă în prelucrarea artizanală a sticlei.
Burano atrage repede atenția prin casele viu colorate, fiind faimoasă și pentru broderiile sale.
Torcello, considerată cea mai mică dintre insulele lagunare, are un trecut nobil, chiar dacă astăzi are câteva zeci de locuitori.
Lido di Venezia este o fâșie de pământ care se întinde în mare. Este un obiectiv accesibil cu automobilul, îndrăgit de către turiștii interesați de plajă.
Pellestrina delimitează, împreună cu Lido, peninsula Chioggia și peninsula Jesolo, de lagună.
Orașul lagunar Veneția are fracțiuni pe litoral: Mestre și Marghera.

OFERTA EXPIRATA !

Venice Italy Travel Guide (in HD)
Venice Italy Travel Guide (in HD)
Venice, Italy: As We Travel Europe – Country #10
Venice, Italy: As We Travel Europe - Country #10
Top Attractions of Venice, Italy
Top Attractions of Venice, Italy
Travel Venice: Secret Venice
Travel Venice: Secret Venice
Rialto Bridge and Market, Venice (Italy) – Travel Guide
Rialto Bridge and Market, Venice (Italy) - Travel Guide
Top Ten Things to Do in Venice, Italy; by Donna Salerno Travel
Top Ten Things to Do in Venice, Italy; by Donna Salerno Travel
What to see in Venice, Italy – Backpacking2Europe
What to see in Venice, Italy - Backpacking2Europe

carnaval la venetia
Recomandare turistica: Veneţia, Italia

Leave a Reply