Doar articole foarte utile

Cum sa faci Sirop din Flori de Soc Acasa

De cativa ani facem sirop din flori de soc dar anul acesta am schimbat reteta. Il facem la rece, fara fierbere si este mult mai bun. Pe langa asta, mai adunam flori si pentru socata si punem la uscat pentru ceai de flori de soc.

In fiecare an adunam flori de soc si faceam socata, dar de cativa ani culegem si pentru prepararea ceaiului din flori uscate si pentru a face sirop. Nu are rost sa va mai spunem reteta pentru socata pentru ca este arhicunoscuta dar va spunem noua reteta de sirop de flori de soc la rece. Pentru comparatie o trecem si reteta cea veche folosita pana anul acesta.

Modul de preparare al siropului din flori de soc este foarte simplu si nu este deloc costisitor. Se culeg florile de soc din locurile unde nu este poluare mare, de exemplu, noi nu culegem din pomii de pe marginea soselei deoarece sunt multe noxe de la masini. Pana in urma cu cativa ani nu culegeam nici de pe langa calea ferata, dar de cand nu mai circula asa de multe trenuri am inceput sa culegem si din apropierea caii ferate. Dupa ce ati cules o cantitate suficienta, puteti selecta o parte pentru socata, o parte pentru uscarea si prepararea ceaiului de soc si o parte pentru siropul de soc.

Sirop din flori de soc

Sirop din flori de soc

Florile de soc proaspat adunate se spala usor printr-o trecere rapida sub jetul de apa, fiecare inflorescenta in parte.

Reteta noua fara fierbere. Aveti nevoie cam de 45-50 de flori mari:

  1. Se pune la foc mic intr-o oala doi liti de apa si doua kilograme de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Apa nu trebuie sa fiarba, trebuie sa fie doar calduta;
  2. In apa cu zahar se adauga florile de soc spalate si se amesteca putin;
  3. Se adauga zeama a 4 lamai si coaja de la o lamaie;
  4. Se pune in frigider la macerat pentru trei zile si se amesteca o data pe zi;
  5. Dupa cele trei zile se scot florile si se strecoara siropul rezultat prin sita deasa. Eventual, puteti folosi si un tifon sau alt material care poate retine impuritatile mici;
  6. Siropul se toarna in sticle si depoziteaza la rece;

Reteta folosita pana in 2020, cu fierbere. Aveti nevoie cam de 30-35 de flori mari:

  1. Florile spalate, se pun intr-o oala cu un litru de apa, doua lamai taiate feli si curatate de coaja si zeama de la o lamie stoarsa. Lamaile este de preferat sa le curatati de coaja deoarece sunt tratate cu chimicale si nu mai poti avea incredere nici in cele declarate eco;
  2. Am lasat la macerat timp de trei zile in frigider, amestecand in oala o data pe zi;
  3. Dupa macerare se strecoara zeama lasata de flori printr-o sita deasa;
  4. Se adauga o cantitate egala de zahar cu cantitatea de zeama rezultata;
  5. Se fierbe la foc mic pentru circa 20 de minute, in felul acesta prevenindu-se zaharisirea;
  6. Dupa fierbere, cand inca este fierbinte se toarna siropul in sticle si se pune dopul pe sticle.

Consumul siropului din flori de soc se poate face cu apa plata sau minerala si se poate adauga, dupa gust, o felie de lamaie sau mai multe in pahar.

Reteta de sirop de soc la rece pe care am folosit-o anul acesta
Reteta de sirop de soc la rece pe care am folosit-o anul acesta
La cules de flori de soc

La cules de flori de soc

Carti recomandate:
Sucuri din legume de Joanna Farrow Cartea contine 30 de retete pentru detoxifiere, energie, sanatate si vitalitate.
Sucuri din fructe de Suzannah Olivier. Contine 50 de rețete pentru sănătate și întinerire.

Alte articole asemănătoare

Cartea mistica de bucate. Alchimia secreta a mancarii de Denise Linn si Meadow Linn cu 25% Reducere de Pret

Iti recomand sa citesti Cartea mistica de bucate. Alchimia secreta a mancarii, scrisa de Denise Linn si Meadow Linn! Este aparuta la Editura Curtea Veche si costa doar 38,29 Lei fata de 51,05 Lei (-25% Pret Redus). Cartea se incadreaza in categoria gastronomie, bucatarie internationala si este o lectura foarte utila pentru toata lumea care este interesata de o alimentatie sanatoasa.

Duminica la pranz de Laura Laurentiu

Cumpara imediat cartea Duminica la pranz, scrisa de Laura Laurentiu, aparuta la Editura Curtea Veche! Costa aproximativ 32,5 LEI si se incadreaza in categoria gastronomie, carti de bucate

Gateste din inima. Retete delicioase si sanatoase de Denisa Ratulea

Comanda si citeste imediat cartea Gateste din inima. Retete delicioase si sanatoase, scrisa de Denisa Ratulea, aparuta la Editura Curtea Veche! Costa doar 27 LEI si se incadreaza in categoria gastronomie, carti de bucate

Reteta noua de turta dulce decorata pentru Craciun

Am descoperit de curand o reteta noua de turta dulce, mai simpla si cu ingrediente putine. Este chiar mai buna decat vechea reteta iar turta ramane moale si buna de mancat si dupa cateva saptamani.

Cum am facut suc de struguri in oala pentru sirop/suc

In acest an am preparat si suc de struguri acasa, nu doar must, asa cum faceam in anii anteriori. Sucul de struguri obtinut este bun si sanatos, mai ales daca strugurii sunt culesi tarziu dupa ce cantitatea de zahar (fructoza) acumulata este ridicata.

Un aparat foto instant ca Fujifilm Instax Mini 11 trebuie protejat si asortat cu o husa pe masura!

Intrebare pentru videografi/fotografi: De ce am ajuns sa utilizez un proiector LED ieftin pentru filmare? Raspuns: Pentru ca o lampa cu led-uri este de cateva ori mai scumpa si mai slaba ca putere si de multe ori nu ai nevoie de tot felul de functii sofisticate ci doar de lumina

Ce părere ai despre aceste rețete? Ți-au ieșit?

Lasă un răspuns