Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cum sa faci Dulceata de Nuci Verzi. Reteta simpla si rapida, totul natural

In urma cu cativa ani am facut pentru prima data o dulceata de nuci verzi si ne-a placut tare mult. Anul acesta am adunat nuci verzi si am facut din nou cateva borcanele. Reteta este simpla si nu este costisitoare iar rezultatul este tare dulce.

Ne place sa mancam cat mai natural si ne ferim de produsele cu multe chimicale, amelioratori de aroma sau coloranti sintetici. De aceea in fiecare an preparam siropuri naturale din papadie, flori de soc sau menta si gemuri si dulceturi din capsuni, rabarbura, piersici, caise, prune, mere sau chiar nuci verzi. De multe ori combinam capsuni cu rabarbura sau mere cu pere, gutui cu mere, prune cu mere, etc. De combinat in gemuri si dulceturi se pot combina aproape toate fructele intre ele.

Anul acesta am avut timp sa adunam cateva nuci verzi pentru a prepara dulceata. Este pentru a doua oara cand facem dulceata de nuci verzi si “ne-a reusit din prima” chiar daca speram la mai multa dulceata. Credeam ca o sa ramanem cu un kilogram de nuci verzi curatate ca sa putem face mai multe borcane de dulceata, poate chiar un kilogram. Din pacate am ramas cu doar 600 gr. de nuci curatate si nu am reusit sa preparam mai mult de 750 gr. de dulceata. Este buna si doar atat pentru ca este tare dulce si trebuie “consumata cu moderatie“…

Reteta de dulceata de nuci verzi

Reteta de dulceata de nuci verzi

Reteta de dulceata de nuci verzi este simplu de realizat. Aveti nevoie de nuci verzi mici, de zaharul si de trei-patru lamai pentru dulceata si cateva feli de lamaie pentru etapa de spalare a nucilor. Daca nu aveti lamai la spalare puteti folosi sare de lamaie. La un kilogram de nuci verzi aveti nevoie de un kilogram de zahar, zeama de la trei lamai si 200 ml de apa.

Etpe de lucru:
1) Se curata de coaja verde nucile pana ramane doar miezul alb.
2) Se clatesc nucile de mai multe ori intr-o oala cu apa rece si cu cateva feli de lamai ori cu o jumatate de pliculet de sare de lamaie. Aceasta clatire se face de cateva ori si poate ajunge chiar si pana la 10 spalari, in functie de cat de bine se curata. Aceasta etapa este necesara pentru a nu se colora nucile in maro-negru iar noi am avut nevoie de doar 6 clatiri. La fiecare clatire am folosit o jumatate de pliculet de sare de lamaie.
3) Dupa ce ati terminat etapa de mai sus, se pun intr-o oala sau cratita cu apa si sare de lamaie sau cateva felii de lamaie si se acopera cu o farfurie pentru a nu se ridica la suprafata. Farfuria trebuie sa pluteasca in vas iar nucile sa stea sub ea. Se pune vasul la frigider pana a doua zi, dar nu mai putin de 12 ore.
4) A doua zi se scot de la frigider, se scot din apa si se fierb de doua ori cate cinci minute cu cate trei feli de lamaie la fiecare fierbere si cu apa proaspata.
5) Zaharul impreuna cu apa se pun la topit si dupa ce este topit se adauga zeama de la trei lamai. Spuma rezultata trebuie curatata pentru a preveni caramelizarea. Siropul este gata cand zeama devine lipicioasa si da senzatia la degete ca se lipesc.
6) In siropul rezultat se adauga nucile si se mai fierbe pana devine gros si lipicios.
7) Se pune in borcane dupa ce sa racit.

Anul acest an am ramas cu 600 gr. de nuci curatate din 1.800 gr. nuci verzi si am folosit, 600 gr. zahar si 120 mll apa. A se vedea in filmul de mai jos modul concret de preparare!

Cum am facut Dulceata de Nuci Verzi. Reteta simpla si rapida, totul natural
Cum am facut Dulceata de Nuci Verzi. Reteta simpla si rapida, totul natural
Nuci verzi potrivite pentru dulceata

Nuci verzi potrivite pentru dulceata

Leave a Reply